Logo
İletişim
 
Fibromiyalji hastalığı kaslarda uzun süre devam eden ve vücutta git gide yaygın ağrılara sebep olabilen bir romatizma türüdür. Fibromiyalji hastalığı ilerlediği takdirde ağrılar gittikçe artar ve kişi artık ayağa kalkamaz hale gelir.
 
Fibromiyalji hastalığı, ilaç tedavisi açısından oldukça pahalı ve en ağır romatizma hastalığı olarak bilinmektedir. Bazen fibromiyalji hastalığı tıp dilinde yumuşak doku romatizması veya kas romatizması olarak bilinmektedir.
 
Fibromiyalji hastalığı nasıl oluşur?
Fibromiyalji hastalığının tam olarak neden meydana geldiği ve nasıl oluştuğu tam olarak bilinmemektedir.  Yapılan araştırmalarda bu hastalıkla beraber bazı teoriler ortaya atılmıştır.

Fibromiyalji hastalığına ait bir takım teoriler de şu şekildedir;

Uyku bozukluğu ve düzensiz uyuma, Kas dokusunu çok fazla yorma gibi sebeplerden meydana gelebilmektedir.
 
Fibromiyalji hastalığı ortaya çıkmaya başladığı andan itibaren bir takım belirtiler gösterir. fibromiyalji hastalığının vermiş olduğu belirtiler şu şekildedir;
 
Fibromiyalji hastalığı belirtileri nelerdir?
Bu hastalık genellikle sabahları çok yorgun ve uyanmakta güçlük çekme durumuyla meydana gelmektedir.  Bu belirtilerin yanında;
 
1- Nefes almakta zorlanma 
2- Kulak çınlaması 
3- Sürekli halsizlik 
4- El ve ayaklarda meydana gelen karıncalanma hissi
5- Ruh halindeki ani değişimler 
6-  Uyku kalitesinde meydana gelen azalmalar 
7- İrritabl (huzursuz) ya da aşırı aktif mesane
8- Pelvik bölgesinde meydana gelen ağrılar 
9- Sürekli meydana gelen kabızlık sindirim sistemi ile meydana gelen problemler 
 
Fibromiyalji Kimlerde Görülür?
Fibromiyalji hastalığı hem kadında hem de erkeklerde görülebilen bir hastalıktır. Bu hastalık özellikle kadınlarda 25-55 yaş aralığında görülmektedir. Aynı zamanda bu hastalık yumuşak doku romatizması olduğu için erkeklerde ve çocukluk döneminde de görülebilmektedir.
 
Fibromiyalji Tedavisi nasıl yapılır?
Fibromiyalji çeşitli gruplara ayrılmaktadır. Bu hastalığın her bir türünün tedavisi bulunmamaktadır. Tıbbi tedavilerin yanı sıra bu hastalığın genellikle alternatif tıp yöntemleriyle tedavi edilmektedir. Bu hastalık alternatif tıp yöntemleriyle de tam anlamıyla tedavi edilmez ancak uygulanan yöntemler, hastalığın ortaya çıkarmış olduğu olumsuz belirtileri azaltabilir.
 
Fibromiyalji Tıpta tedavisi nasıl yapılmaktadır?
Fibromiyalji Tedavisi çeşitli türlere ayrıldığından tıpta da birçok tedavi yöntemi belirlenmiştir. Belirlenen tedavi yöntemleri şu şekildedir;
 
  • Ozon tedavileri
  • Kasık masajları
  • Gerçe gevşeme eğitimleri
  • Masaj programları 
  • Prp (Trombositten Zengin Plazma),
  • Nöralterapi,
  • Proloterapi,
Fibromiyalji hastalığından korunmak için neler yapmak gerekir. Bu hastalığın size gelmeden önce engellemeniz gerekir. Aksi taktirde tedavisi zor olan bir hastalıktır ve sizi hem sağlık açısından hemde bütçe açısından oldukça zorlayacaktır. 
 
İşte Fibromiyalji hastalığından korunmamanın yolları…
Sürekli olarak egzersiz yapmak, egzersiz programlarını düzenli bir şekilde ayarlamak.
Uykudan önce kafein içeren içeceklerden mümkün olduğunca uzak durmak… Örneğin; çay kahve ve kola gibi…
 
Fibromiyalji hastalığı bir romatizma hastalığı olduğu için mümkün olduğunca kuru ve nemsiz ortamlarda bulunmak.
 
Aynı zamanda bu hastalığa yakalanan kişilerin fizik tedavi uygulamalarından sıcak uygulama, derin ısıtıcılar ve elektriksel stimülasyon, masaj ve kaplıca kürleri tavsiye edilir.

 

Shape